Grillad kyckling med vattenkrassesallad
45 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör - ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!

Ingredienser
Kycklinglårfilé, gärna med skinn
|
450 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Vitlök
|
1 |
75 g |
Vattenkrassesallad:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Flytande honung
|
1 msk |
Salt
|
2 krm |
2 dl | |
Dijonsenap
|
½ msk |
Torkad dragon
|
2 tsk |
Gurka
|
1 |
Vattenkrasse, ca 1 liter plockad
|
80 g |
Till servering:
Färskpotatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Vattenkrassesallad:
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 31 g |

