Grillad kyckling med vattenkrassesallad
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
•
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör - ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé, gärna med skinn
|
450 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
|
Vitlök
|
1 |
| 75 g |
Vattenkrassesallad:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Salt
|
2 krm |
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
½ msk |
|
Torkad dragon
|
2 tsk |
|
Gurka
|
1 |
|
Vattenkrasse, ca 1 liter plockad
|
80 g |
Till servering:
|
Färskpotatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Vattenkrassesallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
514 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 22,6 % | 28,6 g |
| Fett: | 43,6 % | 25,3 g |
| Kolhydrater: | 33,8 % | 42,8 g |