Grillad kyckling med rökt paprika

Grillad kyckling med rökt paprika

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

1 tim

Den bästa maten sköter sig själv, och vad kan vara enklare än allt på en plåt?! Rökt paprika ger mycket smak utan att vara stark och passar hela familjen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingen på mitten. Smält smöret med paprikapulver, salt och peppar. Pensla båda sidorna på kycklingen. Lägg kycklingen i en långpanna. Halvera potatis, vitlök och citron. Lägg allt runt kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen 45-50 min, tills kycklingen har en innertemperatur på ca 82° vid lårbenen. Pressa den ugnsstekta citronen i yoghurten. Salta. Servera kyckling med potatis, rostad vitlök och citronyoghurt. Toppa ev med oregano.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 52 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag