Grillad fisk med kräfttsatsiki

30 min Huvudrätt Middag
Grillad fisk med kräfttsatsiki

Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar

Ingredienser

Gösfilé
500 g
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Kräfttsatsiki:

Gurka
½
Salt
½ tsk
Kräftstjärtar
150 g
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt dra ca 15 min.
  • Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem.
  • Pressa saften ur gurkan. Blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar.
  • Pensla fisken med smör-&rapsolja, salta och peppra. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida.
  • Servera fisken med kräfttsatsiki och grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

224 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 60,2 % 33,1 g
Fett: 34 % 8,6 g
Kolhydrater: 5,8 % 3,2 g
https://www.arla.se/recept/grillad-fisk-med-krafttsatsiki/