Grillad biffsallad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillad biffsallad

Den här salladen går lika bra att göra på rester av grillat kött eller kyckling, skiva tunt och häll på den goda dressingen – klart!

Ingredienser

250 g
100 g
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
1 krm
Rödlök
1
Citron
saft av ½
Honung
1 msk
2 msk
Biff à 150 g
2 skivor
Färsk grön sparris
500 g
Körsbärstomater på kvist
250 g
Machésallad
65 g
Olivolja

Gör så här

  • Rör ihop kvarg och ost Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva löken och lägg i en skål. Blanda med citron och honung.
  • Smält smöret och pensla det över biff, sparris och tomater. Salta och peppra.
  • Grilla kött och grönsaker ca 2 min på varje sida. Skiva biffen tunt.
  • Lägg sallad, grönsaker och biff på ett fat. Toppa med oströran och ringla över lite olivolja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/grillad-biffsallad/