Grekiskt lantbröd
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Frukost
Mellanmål
Tillbehör
Frysbar
•
Ett lättbakat bröd med grekisk yoghurt, honung och olivolja. Perfekt att äta som frukostmacka eller att servera till en soppa. Detta grekiska lantbröd är godast när det är alldeles nybakat. Om det blir bröd över är det bästa att skiva upp det och sedan frysa in. Brödet är underbart gott att rosta.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
|
Vatten, fingervarmt
|
4 dl |
|
Olivolja
|
1 dl |
| 1 dl | |
|
Honung
|
1 msk |
|
Vetemjöl
|
ca 12 dl |
|
Salt
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
1743 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13 g |
| Protein: | 8,2 % | 35,3 g |
| Fett: | 27,8 % | 54,8 g |
| Kolhydrater: | 64 % | 274,5 g |