Gravad laxpasta
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Laxpasta med gravad lax och klassiska svenska smaker av dill, honung och senap. Extra god blir laxpastan med pressad citron i såsen och kanske en dillkvist på toppen?
Ingredienser
|
Gravad lax
|
200 g |
|---|---|
|
Tagliatelle, gärna fullkorn
|
360 g |
| 2 dl | |
|
Senap
|
1½ msk |
|
Honung
|
½ msk |
|
Pressad citron
|
1 tsk |
|
Färsk dill
|
½ dl |
|
Nymald vitpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Citronen kan bytas ut mot vinäger.
Näringsvärden, per port
Energi:
493 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 18,6 % | 22,6 g |
| Fett: | 22,1 % | 12,3 g |
| Kolhydrater: | 59,3 % | 72 g |