Gravad laxpasta

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Gravad laxpasta

Laxpasta med gravad lax och klassiska svenska smaker av dill, honung och senap. Extra god blir laxpastan med pressad citron i såsen och kanske en dillkvist på toppen?

Ingredienser

Gravad lax
200 g
Tagliatelle, gärna fullkorn
360 g
2 dl
Senap
1½ msk
Honung
½ msk
Pressad citron
1 tsk
Färsk dill
½ dl
Nymald vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i tärningar.
  • Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp
  • Rör ner laxen. Servera såsen till pastan.
Markera receptet som tillagat

Citronen kan bytas ut mot vinäger.

Näringsvärden, per port

Energi:

493 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 18,6 % 22,6 g
Fett: 22,1 % 12,3 g
Kolhydrater: 59,3 % 72 g
https://www.arla.se/recept/gravad-laxpasta/