Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Betyg

(279 st)

Lättlagad "imparätt". Servera med baguette, perfekt att suga upp det goda kryddsmöret med.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.

Tips:

Råa kräftor kan tillagas på samma sätt. Sänk ugnsvärmen till 225° och öka tiden till ca 10 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem