Gratinerade cottage cheeseplättar med spenat
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
•
Matiga spenatplättar med god smak från färskriven muskotnöt och riven ost. Servera gärna med grönsallad.
Ingredienser
| 500 g | |
|
Fryst bladspenat, tinad
|
400 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Ägg
|
3 |
| 150 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Riven muskotnöt
|
1 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
| 5 dl | |
|
Gruyère, riven
|
50 g |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
100 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
704 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 26,7 % | 46,2 g |
| Fett: | 42,6 % | 33,9 g |
| Kolhydrater: | 30,7 % | 53,2 g |