Gratinerade bär

20 min
Gratinerade bär

Enkel och god dessert som blir bäst med frysta bär. De hinner tina precis lagom i ugnen.

Ingredienser

Frysta björnbär
400 g
2 dl
Rårörsocker
4 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Fördela de frysta bären i ugnssäkra portionsformar eller skålar. Bred crème fraiche över bären och strö över råsocker.
  • Gratinera i mitten av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, 10-15 min.
Markera receptet som tillagat

Björnbären kan bytas ut mot frysta hallon.

Näringsvärden, per port

Energi:

244 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,2 g
Protein: 3,7 % 2,2 g
Fett: 59,7 % 16,5 g
Kolhydrater: 36,6 % 22 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-bar/