Gräddkola med choklad och flingsalt

Gräddkola med choklad och flingsalt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(167 st)

Söt gräddkola toppad med choklad och lite distinkt flingsalt. En riktig finsmakarkola som är perfekt att ge bort som present.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Doppning och garnering

  • 200 g mörk choklad
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Häll kolan i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt stelna i kyl 3-4 tim. Dela kolan i bitar. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna.

Så lyckas du med kolan

Näringsvärden, per st

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem