Gräddkola med choklad och flingsalt

Gräddkola med choklad och flingsalt

Betyg

(164 st)

Söt gräddkola toppad med choklad och lite distinkt flingsalt. En riktig finsmakarkola som är perfekt att ge bort som present.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Doppning och garnering

  • 200 g mörk choklad
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Häll kolan i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt stelna i kyl 3-4 tim. Dela kolan i bitar. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna i chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna.

Så lyckas du med kolan

 

Näringsvärden, per st

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem