Gorgonzolasås
10 min
Tillbehör
•
Gorgonzolasås med svamp och grädde passar utmärkt att servera till en bit kött, lax eller stekt kyckling. Den är även god att blanda med nykokt pasta. Vi smaksätter denna gorgonzolasås med vitlök och färsk oregano.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Champinjoner
|
100 g |
| 1 msk | |
| 2½ dl | |
|
Falbygdens® Gorgonzola
|
140 g |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färsk oregano eller persilja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
266 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 15,6 % | 10,2 g |
| Fett: | 77,1 % | 23,2 g |
| Kolhydrater: | 7,3 % | 4,8 g |