Glutenfritt bröd
1 tim 35 min
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
Buffé
Frukost
Frysbar
•
Luftigt, fänkålskryddat, glutenfritt bröd som är perfekt att rosta eller njuta som det är med favoritpålägget. Krossat bovete ger tuggmotstånd och karaktär till det glutenfria brödet.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Vatten
|
4 dl |
|---|---|
|
Jäst
|
25 g |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Fiberhusk eller psyllium
|
1 msk |
|
Fänkålsfrön, mortlade
|
1½ tsk |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Krossat bovete krossat bovete
|
1 dl |
|
Glutenfri mjölmix, 7-8 dl
|
450 g |
| 30 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
1978 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 53,5 g |
| Protein: | 4,7 % | 22,7 g |
| Fett: | 11,9 % | 26,7 g |
| Kolhydrater: | 83,4 % | 406 g |