Glutenfria våfflor
20 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Mellanmål
•
Glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. De här glutenfria våfflorna är neutrala i smaken så passar utmärkt att variera med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda?
Ingredienser
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|---|---|
|
Rismjöl
|
2 dl |
|
Majsstärkelse
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Ägg
|
1 |
| 100 g | |
| 150 g |
Förslag på toppings:
|
Flytande honung
|
|
|---|---|
|
Blandade färska bär
|
|
|
Pumpakärnor
|
|
|
Florsocker
|
|
Salladsblad
|
|
|---|---|
|
Röd stenbitsrom
|
|
|
Färsk gräslök
|
|
Rädisor
|
|
|---|---|
|
Kapris
|
|
|
Färsk oregano
|
|
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
348 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 9,7 % | 8,3 g |
| Fett: | 51 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 33,7 g |