Glutenfria våfflor

20 min Brunch Buffé Förrätt Mellanmål
Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor uppskattas av både vuxna och barn – på kalaset, till mellis, som förrätt eller efter maten. De här glutenfria våfflorna är neutrala i smaken så passar utmärkt att variera med både söta och salta tillbehör. Eller varför inte göra en buffé med båda? 

Ingredienser

Bakpulver
2 tsk
Rismjöl
2 dl
Majsstärkelse
1 dl
2 dl
Ägg
1
100 g
150 g

Förslag på toppings:

Flytande honung
Blandade färska bär
Pumpakärnor
Florsocker
Salladsblad
Röd stenbitsrom
Färsk gräslök
Rädisor
Kapris
Färsk oregano
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Hetta upp våffeljärnet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölk och vispa till en tjock smet. Vispa ner ägg, sedan avsvalnat smör och cottage cheese.
  • Pensla järnet med smör mellan varje gräddning. Grädda tills våfflorna är gyllenbruna. Servera glutenfria våfflor med någon av toppingarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

348 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 9,7 % 8,3 g
Fett: 51 % 20,1 g
Kolhydrater: 39,3 % 33,7 g
https://www.arla.se/recept/glutenfria-vafflor/