Glutenfria hallongrottor
Nytt

Glutenfria hallongrottor

20 min
Fika
Går att frysa
Här kommer ett recept på spröda, söta små hallongrottor som dessutom är helt fria från gluten! Mixa snabbt ihop ingredienserna till en deg och rulla till små bollar. Gör ett hål i varje boll och fyll med hallonsylt, enklast går det om du använder en spritspåse. Servera glutenfria hallongrottor till fikat och frys in de som blir över.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-hallongrottor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180° eller 165° varmluft.
  • Skär smöret i kuber och lägg i en matberedare. Tillsätt mandelmjöl, rismjöl, majsmjöl, socker, fiberhusk och vaniljsocker. Mixa till en deg.
  • Stjälp upp degen på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en rund boll. Dela på hälften och rulla till två längder. Skär varje längd i tolv bitar.
  • Sätt ut 12 muffinsformar på en plåt. Rulla varje bit till en liten boll och lägg i formarna.
  • Gör en liten grop i varje boll med hjälp av fingret. Spritsa eller klicka i hallonsylt med en sked.
  • Grädda mitt i ugnen ca12 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

130 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 0,9 g
Protein: 1,9 g
Kolhydrater: 11,4 g
Fett: 8,6 g

Ingredienser

150 g
Mandelmjöl
3 dl
Rismjöl
2 dl
Majsmjöl
1 dl
Strösocker
1 dl
Fiberhusk
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Hallonsylt
ca 3 msk