Glutenfria gröna tortillas med kyckling och avokadodressing

Glutenfria gröna tortillas med kyckling och avokadodressing

Betyg

(0 st)

60+ min

Lätt och snabbt går det att baka egna tortillas som gräddas på spisen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tortillabröd 8 st:

  • 30 g babyspenat
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1½ dl majsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 1 tsk flytande honung

Avokadoröra:

Kyckling:

Tillbehör:

  • 100 g rödkål
  • 1 morot
  • 2 msk pumpakärnor
  • 65 g blandad grönsallad
  • 50 g solrosskott

Gör så här:

Gör så här:

Mixa spenaten och blanda med vattnet i en bunke. Rör ner övriga ingredienser till en jämn smet. Täck bunken och låt vila ca 15 min. Ta upp degen på en mjölad (använd bovetemjöl) arbetsbänk. Dela degen i 8 bitar. Forma till runda bullar och kavla ut dem tunt. Grädda tortillabröden i medelvarm stekpanna ca 2 min på varje sida.

Dela, kärna ur och skala avokadon. Skala och riv vitlöksklyftan. Mosa avokadon och blanda med vitlök, lime och crème fraiche.

Strimla kycklinglårfiléerna. Salta, peppra och stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min.

Strimla rödkålen fint. Skala och riv moroten. Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna. Lägg sallad, kyckling och avokadoröra på tortillabröden. Toppa med rödkål, morot, pumpakärnor och solrosskott.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem