Glutenfria gröna tortillas med kyckling och avokadodressing
  • Arla
  • Recept & mat
  • Glutenfria gröna tortillas med kyckling och avokadodressing

Glutenfria gröna tortillas med kyckling och avokadodressing

60+ min Huvudrätt
Lätt och snabbt går det att baka egna tortillas som gräddas på spisen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-grona-tortillas-med-kyckling-och-avokadodressing/

Gör så här

  • Mixa spenaten och blanda med vattnet i en bunke. Rör ner övriga ingredienser till en jämn smet. Täck bunken och låt vila ca 15 min.
  • Ta upp degen på en mjölad (använd bovetemjöl) arbetsbänk. Dela degen i 8 bitar. Forma till runda bullar och kavla ut dem tunt.
  • Grädda tortillabröden i medelvarm stekpanna ca 2 min på varje sida.
  • Dela, kärna ur och skala avokadon. Skala och riv vitlöksklyftan. Mosa avokadon och blanda med vitlök, lime och crème fraiche.
  • Strimla kycklinglårfiléerna. Salta, peppra och stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min.
  • Strimla rödkålen fint. Skala och riv moroten. Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna.
  • Lägg sallad, kyckling och avokadoröra på tortillabröden. Toppa med rödkål, morot, pumpakärnor och solrosskott.
Klart!
Energi:

595 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Tortillabröd 8 st:
Babyspenat
30 g
Kallt vatten
3 dl
Bovetemjöl
1 dl
Majsmjöl
1½ dl
Fiberhusk
2 msk
Salt
2 krm
Flytande honung
1 tsk
Avokadoröra:
Avokado
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
rivet skal och pressad saft av ½
1 dl
Kyckling:
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
2 krm
1 msk
Tillbehör:
Rödkål
100 g
Morot
1
Pumpakärnor
2 msk
Blandad grönsallad
65 g
Solrosskott
50 g