Glutenfri västerbottenpaj

Glutenfri västerbottenpaj

1 tim Huvudrätt
Krämig paj med smakrik ost och glutenfritt pajskal gjort på mandelmjöl passar alla magar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-vasterbottenpaj/

Gör så här

  • Tärna smöret. Nyp eller mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.
  • Vispa ihop ägg och syrad grädde. Tillsätt osten. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt pajen stå minst 10 min innan servering.
Klart!

Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.

Energi:

475 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 43 g

Ingredienser

75 g
Mandelmjöl
4½ dl
Fiberhusk
3 msk
Ägg
1
Salt
½ krm
Ostfyllning:
Ägg
3
3 dl
Riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost
6 dl