Glasscoupe med päron och mintchoklad
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
•
En glassdessert med extra allt. Egengjorda knapriga minchokladflarn som blandas med päronglass och toppas med grädde och krossade mintchokladkarameller.
Ingredienser
|
Päronglass
|
1 liter |
|---|
Mintchokladflarn:
| 75 g | |
|
Havregryn
|
1 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Mortlade mintchoklad, t ex Marianne
|
10 |
| 2 msk | |
|
Ljus sirap
|
2 msk |
|
Bakpulver
|
¼ tsk |
| 2 dl | |
|
Mortlade mintchoklad, t ex marianne
|
10 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Du kan förenkla receptet genom att köpa färdiga havreflarn och smula sönder och blanda med mortlade mintchokladkarameller.
Näringsvärden, per port
Energi:
998 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 4,2 % | 10,2 g |
| Fett: | 54,9 % | 62 g |
| Kolhydrater: | 40,9 % | 100,6 g |