Glassbomb
3 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Dessert
Frysbar
•
Glassbomb extra allt! Denna festliga tårta må se avancerad ut, men faktum är att den är enkel att göra. Det enda du behöver tänka på är att börja i tid, då glassen måste frysas i omgångar. Passa på att baka en chokladbotten under tiden glassbomben är i frysen. Servera glassbomben på botten och dekorera med fruktspett.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
Glassbomb:
|
Jordgubbsglass
|
1 liter |
|---|---|
|
Vaniljglass
|
1 liter |
|
Hallonsorbet
|
1 liter |
Chokladbotten:
|
Mörk choklad
|
200 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Kakao
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
3 |
Vid servering:
|
Hallon
|
1 ask |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
1 ask |
|
Chokladsås
|
½ dl |
Gör så här
Glassbomb:
Chokladbotten:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
658 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 5,7 % | 9,3 g |
| Fett: | 40,8 % | 30,4 g |
| Kolhydrater: | 53,5 % | 86,6 g |