Gammaldags saffransbröd
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
Saffransbröd bakade med saffran som fått dra i lite mörk rom vilket ger extra fin färg till lussekatterna, och rumsvarmt smör vilket gör dem saftiga.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
|---|---|
|
Mörk rom, konjak eller kokhett vatten
|
1 msk |
|
Jäst
|
50 g |
| 5 dl | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vetemjöl, 900 g
|
ca 15 dl |
| 150 g |
Garnering och pensling:
|
Russin
|
|
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lägg gärna russinen i blöt i lite vatten i 30 min. Sila av vattnet och garnera bullarna med russinen.
Näringsvärden, per st
Energi:
213 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 8,6 % | 4,5 g |
| Fett: | 27 % | 6,5 g |
| Kolhydrater: | 63,7 % | 33,3 g |