Pizzetta bianca med fänkål och stora räkor

Pizzetta bianca med fänkål och stora räkor

Betyg

(0 st)

Små pizzor toppade med räkor, grekisk basilika och ost. Bianco betyder vit och innebär pizza utan tomatsås. Servera som plockmat, aptitretare eller på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadeg:

  • 2 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Pizzetta:

  • ½ gula lökar
  • ½ fänkål
  • ½ röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ msk honung
  • salt och vitpeppar
  • 75 g Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • 50 g Kvibille® cheddar riven Riven ost Cheddar 32%
  • 8 stora räkor utan skal
  • 1 msk olivolja till stekning

Garnering:

  • grekisk färsk basilika

Gör så här:

Gör så här:

Pizzadeg:

Värm vattnet till 37°. Smula jästen och rör samman med vatten, honung och olivolja, gärna i en köksmaskin. Tillsätt mjölet och blanda på låg hastighet ca 10 min till en smidig deg. Tillsätt salt och blanda ytterligare några minuter. Låt jäsa till dubbel storlek under handduk ca 30 min.

Pizzetta:

Sätt ugnen på 250°. Skala löken. Hyvla eller skär fänkål och lök tunt. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda fänkål, lök, citronsaft, chili, olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut till tunna ovaler och lägg dem på en plåt. Lägg på ost och fänkålsblandningen och grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min. Skala och stek räkorna på båda sidorna i en het stekpanna i olivolja. Salta och peppra. Lägg räkorna ovanpå pizzorna och garnera med grekisk basilika.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem