Gambas al ajillo - vitlöksstekta räkor
20 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
•
Gambas al ajillo är en underbar spansk tapasrätt. Den består av härliga räkor serverade i ett smakrikt vitlökssmör med chili och citron. Rätten serveras vanligtvis direkt från pannan, gärna med lite färskt bröd att doppa i såsen. Det är en perfekt kombination av havets sötma från räkorna och hetta från vitlök och chili, och det är definitivt värt att prova om du gillar smaker från Medelhavet
Ingredienser
|
Vannameiräkor med skal
|
1 kg |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Färsk chili
|
1 |
| 50 g | |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Grovhackad bladpersilja
|
2 msk |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Baguette
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
663 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 32,5 % | 53 g |
| Fett: | 33,2 % | 24,9 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 56,1 g |