Gaffelkakor

1 tim Fika
Frysbar
Gaffelkakor

Möra kakor som är riktigt enkla att lyckas med. Gaffelkakor trycks ihop med en gaffel innan de gräddas och får en fint randig form.

Ingredienser

200 g
Vetemjöl
3½ dl
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär smöret i kuber. Lägg i en matberedare tillsammans med mjöl, socker och vaniljsocker. Blanda ihop till en fast deg.
  • Dela degen i två och rulla ut till runda längder, ca 3 cm i diameter. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Skär längderna i ca 1½ cm tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på plåten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

69 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 3 % 0,5 g
Fett: 53,9 % 4,2 g
Kolhydrater: 43,1 % 7,3 g
https://www.arla.se/recept/gaffelkakor/