Fylld kycklingfilé med matvetesallad

Fylld kycklingfilé med matvetesallad

40 min Huvudrätt
Kycklingfiléer med en smakrik fyllning av ajvar relish och fetaost som blir klara i ugnen medan du gör dressingen och den matiga salladen. Perfekt till helglunch eller vardagsmiddag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fylld-kycklingfile-med-matvetesallad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna.
  • Mosa osten och blanda med ajvar relish. Lägg fyllningen i filéerna, lägg på basilikablad och fäst ihop med tandpetare.
  • Salta, peppra och bryn filéerna runtom i smör.
  • Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 68° innertemperatur, ca 15 min.
  • Vispa ihop matyoghurt, senap och citron. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en dressing.
  • Rosta sesamfröna i en torr, varm panna. Mortla dem och låt svalna.
  • Skölj matvetet och salladen. Bryt salladen i bitar. Vänd ihop matvete och sallad med dressingen. Toppa med rostade sesamfrön.
  • Servera salladen och dressingen till kycklingfiléerna.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 43 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer, ca 500 g
4
200 g
Ajvar relish
2 msk
Blad av färsk basilika
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Citron
rivet skal och saft av ½
Olivolja
2 msk
Sesamfrön
2 msk
Kokt matvete
400 g
Gemsallad
2
Salt och peppar