Fylld kycklingfilé med matvetesallad

Fylld kycklingfilé med matvetesallad

Betyg

(18 st)

Kycklingfiléer med en smakrik fyllning av ajvar relish och fetaost som blir klara i ugnen medan du gör dressingen och den matiga salladen. Perfekt till helglunch eller vardagsmiddag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 tsk dijonsenap
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokt matvete
  • 2 gemsallad
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna. Mosa osten och blanda med ajvar relish. Lägg fyllningen i filéerna, lägg på basilikablad och fäst ihop med tandpetare. Salta, peppra och bryn filéerna runtom i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 68° innertemperatur, ca 15 min. Vispa ihop matyoghurt, senap och citron. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en dressing. Rosta sesamfröna i en torr, varm panna. Mortla dem och låt svalna. Skölj matvetet och salladen. Bryt salladen i bitar. Vänd ihop matvete och sallad med dressingen. Toppa med rostade sesamfrön. Servera salladen och dressingen till kycklingfiléerna.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem