Fylld kycklingfilé
45 min
Huvudrätt
Middag
•
Kycklingfilé fylld med vitost och färsk basilika rullas in i lyxig parmaskinka. Kycklingen tillagas i ugnen med gräddsås smaksatt med balsamvinäger. Till detta serveras potatisgnocchi och tomatsallad. En perfekt bjudrätt!
Nytt
Ingredienser
Fylld kycklingfilé:
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
| 1 msk | |
|
Parmaskinka
|
4 skivor |
| 2½ dl | |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Balsamvinäger
|
2 msk |
Tomatsallad:
|
Blandade tomater
|
300 g |
|---|---|
|
Blekselleri
|
2 stjälkar |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Rostade pinjenötter
|
3 msk |
|
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Till servering:
|
Potatisgnocchi
|
500 g |
|---|
Gör så här
Tomatsallad och servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
677 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 32,2 % | 53,6 g |
| Fett: | 37,6 % | 28,8 g |
| Kolhydrater: | 30,2 % | 50,4 g |