Fullkornsbröd

Fullkornsbröd

60+ min Mellanmål Frukost
Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Strö över lite rågkross.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  • Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Klart!

Ingredienser

Rågsikt
8 dl
Rågkross
2 dl
Havrekli eller vetekli
1 dl
Linfrön
1 dl
Salt
1 tsk
Bikarbonat
1 msk
Lingonsylt
1 dl
Ljus sirap
2 msk
5 dl