Fullkornsbröd

Fullkornsbröd

Betyg

(71 st)

Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havrekli eller vetekli
  • 1 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl Arla® mild yoghurt naturell Mild Yoghurt Naturell

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem