Fruktsallad med paradisfrukter

30 min Efterrätt Mellanmål
Fruktsallad med paradisfrukter

I Iran äter man ofta frukt och nötter efter maten. Den här goda fruktsalladen serveras med nyvispad vaniljsås.

Ingredienser

Granatäpple
1
Mango
1
Honungsmelon
½
Kiwi
2
Vindruvor
250 g
Hackade pistagenötter
2 msk
2½ dl

Gör så här

  • Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna.
  • Skala mangon och skär bort fruktköttet från kärnan. Skala melon och kiwi. Skär frukten i bitar. Halvera vindruvorna.
  • Lägg upp frukten i portionsskålar och strö över pistagenötter.
  • Servera med vispad vaniljvisp.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

286 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,8 g
Protein: 7,7 % 5,4 g
Fett: 30,3 % 9,8 g
Kolhydrater: 62 % 43,7 g
https://www.arla.se/recept/fruktsallad-med-paradisfrukter/