Fruktlimpor mini

30 min
Arbetstid: 15 min
Brunch
Frysbar
Fruktlimpor mini

De här små limporna har ljuvliga smaker av nötter, frukt och frön. Med bakpulver istället för jäst slipper du jästiden, bara att grädda.

Ingredienser

Hasselnötter
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Fiberhavregryn
1 dl
Grovt rågmjöl
1 dl
Torkade bär, tex tranbär och russin
1 dl
Melonkärnor
1 dl
Psylliumfrö
2 msk
Bakpulver eller bikarbonat
¾ tsk
Salt
½ tsk
2 dl
Mörk sirap
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i plåtformar som rymmer 2 dl och ställ ut på ett galler.
  • Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en jämn smet.
  • Klicka ut smeten i formarna. Strö över lite extra havregryn och melonkärnor.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.
Markera receptet som tillagat

Det går också att göra bröden i en muffinsplåt eller stora pappersformar för muffins. Servera bröden med Bregott® och en riktigt smakrik ost, t ex Arla Grevé®.

Näringsvärden, per st

Energi:

325 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 9,2 g
Protein: 12,2 % 9,8 g
Fett: 41,9 % 15,4 g
Kolhydrater: 45,9 % 36,7 g
https://www.arla.se/recept/fruktlimpor-mini/