Fruktknyte med citronglass

Fruktknyte med citronglass

4 tim
Buffé Efterrätt
Torkade frukter möter färskost i frasig smördeg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fruktknyte-med-citronglass/

Gör så här

  • Börja med glassen.
  • Vispa ihop citronskal, saft, florsocker och äggulor. Vispa grädden. Rör ihop äggsmet, grädde och kvarg.
  • Frys glassen i minst 4 timmar. Ta fram den ca 30 min före servering.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Halvtina smördegen och kavla ut till fyrkanter. Dela varje degplatta i fyra delar.
  • Hacka frukt och blanda med kvarg. Lägg en klick på varje degplatta.
  • Pensla kanterna med ägg och vik ihop till små knyten. Pensla knytena. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Klart!

Ingredienser

Glass:
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Florsocker
1 dl
Äggulor
2
2½ dl
250 g
Fruktknyten:
Smördegsplattor
3
Torkad frukt t ex katrinplommon och ljusa aprikoser
100 g
1 dl
Uppvispat ägg
1
Florsocker