Fruktknyte med citronglass
4 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Dessert
•
Torkade frukter möter färskost i frasig smördeg.
Ingredienser
Glass:
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av ½ |
|---|---|
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Äggulor
|
2 |
| 2½ dl | |
| 250 g |
Fruktknyten:
|
Smördegsplattor
|
3 |
|---|---|
|
Torkad frukt t ex katrinplommon och ljusa aprikoser
|
100 g |
| 1 dl | |
|
Uppvispat ägg
|
1 |
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
154 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 12,1 % | 4,6 g |
| Fett: | 56,3 % | 9,8 g |
| Kolhydrater: | 31,6 % | 12 g |