Fruktknyte med citronglass

4 tim
Arbetstid: 30 min
Buffé Dessert
Fruktknyte med citronglass

Torkade frukter möter färskost i frasig smördeg.

Ingredienser

Glass:

Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Florsocker
1 dl
Äggulor
2
2½ dl
250 g

Fruktknyten:

Smördegsplattor
3
Torkad frukt t ex katrinplommon och ljusa aprikoser
100 g
1 dl
Uppvispat ägg
1
Florsocker

Gör så här

  • Börja med glassen.
  • Vispa ihop citronskal, saft, florsocker och äggulor. Vispa grädden. Rör ihop äggsmet, grädde och kvarg.
  • Frys glassen i minst 4 timmar. Ta fram den ca 30 min före servering.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Halvtina smördegen och kavla ut till fyrkanter. Dela varje degplatta i fyra delar.
  • Hacka frukt och blanda med kvarg. Lägg en klick på varje degplatta.
  • Pensla kanterna med ägg och vik ihop till små knyten. Pensla knytena. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

154 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 12,1 % 4,6 g
Fett: 56,3 % 9,8 g
Kolhydrater: 31,6 % 12 g
https://www.arla.se/recept/fruktknyte-med-citronglass/