Frukostscones med cottage cheese

30 min
Arbetstid: 15 min
Afternoon tea Brunch Frukost
Frysbar
Frukostscones med cottage cheese

Nyttiga scones gör morgonen härlig och fiberrik.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Krossade linfrön
1 msk
Havrekli
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 krm
50 g
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda vetemjöl, linfrö, havrekli, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela det i mjölblandningen.
  • Tillsätt cottage cheese. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
  • Dela degen i 4 bitar och forma till runda platta bullar.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

329 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,6 g
Protein: 16 % 13 g
Fett: 40,3 % 15 g
Kolhydrater: 43,7 % 35,4 g
https://www.arla.se/recept/frukostscones-med-cottage-cheese/