Frukostglass

2 tim
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost
Frukostglass

Glass till frukost? Javisst! Den här supersnabba kvarg-glassen mättar bra och charmar både stora och små, variera smaksättningen med dina favoritbär.

Ingredienser

Frysta blåbär
225 g
Flytande honung
3 msk
Vaniljpulver
1 krm
250 g
Granola

Gör så här

  • Tina bären något. Mixa bär, 1½ msk honung och vaniljpulver i en matberedare.
  • Häll 1 matsked mixade bär i botten på 6 st glassformar. Blanda resten med kvarg och 1½ msk honung, fyll på i formarna.
  • Stick i en pinne och frys i minst 2 tim.
  • Spola formarna lätt med varmt vatten och ta ur glassarna
  • Mixa granolan. Rulla glasspinnarna i den mixade granola eller bovete-crunch.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

108 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,7 % 4,2 g
Fett: 35,9 % 4,4 g
Kolhydrater: 48,4 % 12,9 g
https://www.arla.se/recept/frukostglass/