Fröcrunch med kanel

20 min Brunch Frukost Mellanmål
Fröcrunch med kanel

Fröcrunch med knaprigt rostade frön och kärnor smakar gott som topping på en blandning av cottage cheese och yoghurt eller på fil till frukost.

Ingredienser

Havrekärnor
1 dl
Melonkärnor eller solroskärnor
1 dl
Pumpakärnor
1 dl
Linfrön
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Flingsalt
2 krm
Flytande honung
2 msk
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner honung och smör-&rapsolja.
  • Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 12–15 min. Rör om ett par gånger. Låt kallna.
  • Rör ihop lika mängd cottage cheese och yoghurt i en tallrik.
  • Servera med fröcrunch och t ex klyftor av apelsin och grapefrukt.
Klart!

Näringsvärden, per port utan tillbehör

Energi:

382 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/frocrunch-med-kanel/