Fröcrunch med kanel

20 min Brunch Frukost Mellanmål
Fröcrunch med kanel

Fröcrunch med knaprigt rostade frön och kärnor smakar gott som topping på en blandning av KESO® Cottage cheese och yoghurt eller på fil till frukost.

Ingredienser

Havrekärnor
1 dl
Melonkärnor eller solroskärnor
1 dl
Pumpakärnor
1 dl
Linfrön
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Flingsalt
2 krm
Flytande honung
2 msk
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner honung och smör-&rapsolja.
  • Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 12–15 min. Rör om ett par gånger. Låt kallna.
  • Rör ihop lika mängd cottage cheese och yoghurt i en tallrik.
  • Servera med fröcrunch och t ex klyftor av apelsin och grapefrukt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

368 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 9 g
Protein: 15,7 % 14,2 g
Fett: 64,1 % 26,7 g
Kolhydrater: 20,2 % 18,3 g
https://www.arla.se/recept/frocrunch-med-kanel/