Frityrsmet till fisk, skaldjur och kyckling

Frityrsmet till fisk, skaldjur och kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

10 min

En frityrsmet till allt från frasiga fish and chips till bläckfiskringar eller krispiga kycklingnuggets.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl vatten
  • 1 äggvita
  • 2 krm salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver och vatten i en bunke till en jämn smet. Vispa upp äggvitan till ett vitt skum och vänd ner i smeten.

Vid fritering:

  1. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull till ca 180°. Doppa bitar av fisk, kyckling eller skaldjur i smeten och fritera i omgångar, 3-4 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Näringsvärden, per 3 dl

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag