Frityrsmet till fisk, skaldjur och kyckling

10 min Brunch Dessert Frukost Kvällsmat Lunch Varmrätt
Frityrsmet till fisk, skaldjur och kyckling

En frityrsmet till allt från frasiga fish and chips till bläckfiskringar eller krispiga kycklingnuggets.

Ingredienser

Bakpulver
1 tsk
Vetemjöl
2 dl
Vatten
1½ dl
Äggvita
1
Salt
2 krm

Gör så här

  • Vispa ihop mjöl, bakpulver och vatten i en bunke till en jämn smet.
  • Vispa upp äggvitan till ett vitt skum och vänd ner i smeten.

Vid fritering:

  • Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull till ca 180°.
  • Doppa bitar av fisk, kyckling eller skaldjur i smeten och fritera i omgångar, 3-4 min.
  • Låt rinna av på hushållspapper.
Klart!

Näringsvärden, per 3 dl

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 87 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/frityrsmet-till-fisk-skaldjur-och-kyckling/