Frittata med lök och ost

30 min
Arbetstid: 30 min
Brunch Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frittata med lök och ost

Frittata är perfekt att servera nystekt till lunch men passar lika bra att ta med kall i picknickkorgen. Här har vi lagat frittata med smak av ost och lök.

Ingredienser

Färska gula lökar
4
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
6
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Skiva löken. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills den blir mjuk. Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Häll smeten i pannan och strö över osten.
  • Lyft på löken så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar.
  • Vänd den med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan. Servera varm eller kall.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

214 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 31,7 % 16,7 g
Fett: 54,6 % 13,2 g
Kolhydrater: 13,7 % 7,2 g
https://www.arla.se/recept/frittata-med-lok-och-ost/