Friterade räkor
30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Friterade, frasiga räkor med en hetsyrlig dippsås slår aldrig fel! Tänk på att räkorna ska vara torra innan du doppar dem i frityrsmeten för att få dem extra krispiga. Ett annat tips är att förbereda dippsåsen innan du sätter igång med friteringen, för att kunna njuta av nyfriterade räkor.
Ingredienser
Friterade räkor:
|
Tinade skalade räkor, kungsräkor MSC märkta
|
600 g |
|---|---|
|
Frityrolja
|
|
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Majsstärkelse
|
5 msk |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Vatten, kolsyrat
|
2½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Limedipp:
|
Salladslök
|
1 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Sambal oelek
|
1½ msk |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt
|
Gör så här
Friterade räkor:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
445 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 28,4 % | 31,1 g |
| Fett: | 35,3 % | 17,8 g |
| Kolhydrater: | 36,3 % | 39,8 g |