Friterad kyckling
45 min
Huvudrätt
Snabbmat
•
Att bjuda på friterad kyckling brukar vara mycket uppskattat. Denna friterade kyckling är både kryddig och krispig. Passar utmärkt att servera med selleristavar och smakrik blue cheese dip.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Vitlökspulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
Panering:
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Paprikapulver
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olja, till fritering
|
7 dl |
|---|
Blue cheese dip:
| 140 g | |
| 3 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Blekselleri, till servering
|
|---|
Gör så här
Blue cheese dip:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1894 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 7,7 % | 36 g |
| Fett: | 86,5 % | 185,3 g |
| Kolhydrater: | 5,8 % | 26,9 g |