Friterad banan
25 min
•
Friterad banan är en riktig 80-tals klassiker som många av oss avnjutit på kinesisk restaurang. Det är lätt att fritera banan hemma. Bananen får en underbart krispig yta med sött och krämigt innehåll. Servera nyfriterad banan med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär - barnsligt gott!
Ingredienser
|
Bananer
|
2 |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Bakpulver
|
1 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Iskallt vatten
|
2½ dl |
|
Frityrolja, så att det täcker bananerna
|
ca 3 dl |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Vaniljglass
|
2 dl |
|
Blandade färska bär
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ringla lite ljus sirap eller lönnsirap över bananerna och glassen vid servering
Näringsvärden, per port
Energi:
1036 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 2 % | 5,2 g |
| Fett: | 80,4 % | 94,2 g |
| Kolhydrater: | 17,6 % | 44,8 g |