Frasig filopaj med fänkål

1 tim 10 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Frasig filopaj med fänkål

Paj på nytt sätt. Fyll filodeg med grönsaker och KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

Fyllning:

Fänkål
300 g
Pressade vitlöksklyftor
2
Salt
½ tsk
Rucola
50 g
Tomater
2
Ägg
4
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl

Gör så här

  • Tina filodegen. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vik ut degplattorna, dela dem ev på mitten.
  • Pensla mellan plattorna med smör-&rapsolja och lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter, så att de hänger lite över kanten.
  • Skär fänkålen i bitar. Fräs fänkål och vitlök i smör-&rapsolja några minuter. Salta.
  • Grovhacka rucola och tomater. Lägg alla grönsaker i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, cottage cheese, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över osten.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen 35–40 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion exlusive tillbehör

Energi:

255 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/frasig-filopaj-med-fankal/