Fransk potatissallad med kronärtskockor

Fransk potatissallad med kronärtskockor

Betyg

(154 st)

Aiolidressing med tydligt sting av vitlök passar bra med potatis och kronärtskockor. Servera till grillat lamm eller lax. Såsen kan du använda till allt - dippa grönsaker i, ringla över grillad fisk eller nykokta primörer.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g små färskpotatis
  • 1 burk kronärtskockshjärtan i olja, 290 g
  • 1 färsk gul lök
  • 2 tomater
  • ½ dl grovhackade färska blandade örter

Aiolidressing:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, citronsaft, salt och peppar. Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt skockorna rinna av och dela dem. Skala och skiva löken och skär tomaterna i bitar. Låt potatisen svalna och dela den i bitar. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter. Ringla över dressingen.

Tips:

Strö gärna över kapris vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem