Fransk potatissallad med färskpotatis

Fransk potatissallad med färskpotatis

30 min Buffé
En himmelskt god potatissallad med färskpotatis, kronärtskockor och aiolidressing med vitlök. Perfekt till midsommar, på studentskivan eller till lunchen på stranden. Fransk potatissallad är även ett utmärkt tillbehör till grillat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med dressingen för att få din franska potatissallad att smaka så autentiskt som möjligt.
  • Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  • Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt den svalna och dela den i bitar.
  • Låt skockorna rinna av och dela dem. Skala och skiva löken och skär tomaterna i bitar.
  • Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter.
  • Ringla över dressingen och vips har du en fransk potatissallad som doftar lika gott som den smakar.
Klart!
Tips:

Strö gärna över kapris vid servering.

Energi:

260 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Små färskpotatis
500 g
Kronärtskockshjärtan i olja, 290 g
1 burk
Färsk gul lök
1
Tomater
2
Grovhackade färska blandade örter
½ dl
Aiolidressing:
Äggula
1
Dijonsenap
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Citronsaft
1 tsk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm