Fransk potatissallad med kronärtskockor

Fransk potatissallad med kronärtskockor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(154 st)

Aiolidressing med tydligt sting av vitlök passar bra med potatis och kronärtskockor. Servera till grillat lamm eller lax. Såsen kan du använda till allt - dippa grönsaker i, ringla över grillad fisk eller nykokta primörer.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g små färskpotatis
  • 1 burk kronärtskockshjärtan i olja, 290 g
  • 1 färsk gul lök
  • 2 tomater
  • ½ dl grovhackade färska blandade örter

Aiolidressing:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, citronsaft, salt och peppar. Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt skockorna rinna av och dela dem. Skala och skiva löken och skär tomaterna i bitar. Låt potatisen svalna och dela den i bitar. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter. Ringla över dressingen.

Tips:

Strö gärna över kapris vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem