Fransk potatissallad med färskpotatis
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Lunch
Middag
Tillbehör
•
En himmelskt god potatissallad med färskpotatis, kronärtskockor och aiolidressing med vitlök. Perfekt till midsommar, på studentskivan eller till lunchen på stranden. Fransk potatissallad är även ett utmärkt tillbehör till grillat.
Ingredienser
|
Små färskpotatis
|
500 g |
|---|---|
|
Kronärtskockshjärtan i olja, 290 g
|
1 burk |
|
Färsk gul lök
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
|
Grovhackade färska blandade örter
|
½ dl |
Aiolidressing:
|
Äggula
|
1 |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
½ tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Strö gärna över kapris vid servering.
Näringsvärden, per port
Energi:
222 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 7,5 % | 4,1 g |
| Fett: | 45,3 % | 11,4 g |
| Kolhydrater: | 47,2 % | 25,8 g |