Fransk maräng med citruskräm
1 tim 15 min
Dessert
Efterrätt
Fika
•

En omemotstådlig sötsyrlig dessert med frasiga maränger. Ett knep för att få fluffiga maränger är att äggvitan ska vara riktigt kall när du börjar vispa.
Ingredienser
Citruscurd:
Gelatinblad
|
1 |
---|---|
Pressade clementiner
|
½ dl |
Pressad citron
|
½ dl |
Strösocker
|
1¾ dl |
Äggulor
|
6 |
Ägg
|
1 |
125 g |
Maräng:
Äggvitor
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Blodgrape
|
1 |
---|---|
Apelsin
|
1 |
Clementin
|
1 |
Citron
|
1 |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljpulver
|
1 krm |
2 dl |
Gör så här
Citruscurd:
Maräng:
Garnering:
Markera receptet som tillagat
Vill du ha en spännande smakbrytning på din curd? Strimla din favoritchili och tillsätt i äggskummet. Mixa gärna skummet slätt innan du mixar ner smöret i curden.
Näringsvärden, per port
Energi:
458 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 4,8 % | 5,4 g |
Fett: | 47,5 % | 24,6 g |
Kolhydrater: | 47,7 % | 53,8 g |

