Folkets bröllopstårta
6 tim
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
•
Receptet på tårtan som togs fram av Sveriges Bagare och Konditorer för Victoria och Daniels bröllop. Vacker och god med täcke av vit marsipan och smak av mandel, jordgubb och vanilj.
Ingredienser
Tårtbotten:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Skållad mald mandel
|
½ dl |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
Mandelkrisp:
|
Mandel
|
1 dl |
|---|---|
|
Branflakes
|
½ dl |
|
Mjölkchoklad
|
100 g |
Vaniljbavaroise:
|
Gelatinblad
|
3 |
|---|---|
|
Vaniljstång
|
½ |
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Äggulor
|
2 |
| 2 dl |
|
Jordgubbssylt
|
1½ dl |
|---|---|
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
Garnering:
| 3 dl | |
|
Vit marsipan
|
300 g |
|
Florsocker
|
Gör så här
Tårtbotten:
Mandelkrisp:
Vaniljbavaroise:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
619 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 7,6 % | 11,5 g |
| Fett: | 55,6 % | 38,9 g |
| Kolhydrater: | 36,8 % | 56,1 g |