Folkets bröllopstårta
6 tim
Efterrätt
•

Receptet på tårtan som togs fram av Sveriges Bagare och Konditorer för Victoria och Daniels bröllop. Vacker och god med täcke av vit marsipan och smak av mandel, jordgubb och vanilj.
Ingredienser
Tårtbotten:
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Skållad mald mandel
|
½ dl |
Bakpulver
|
½ tsk |
Mandelkrisp:
Mandel
|
1 dl |
---|---|
Branflakes
|
½ dl |
Mjölkchoklad
|
100 g |
Vaniljbavaroise:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
Vaniljstång
|
½ |
Arla Ko® Standardmjölk
|
2 dl |
Strösocker
|
½ dl |
Äggulor
|
2 |
Arla Ko® Vispgrädde
|
2 dl |
Jordgubbssylt
|
1½ dl |
---|---|
Citron
|
rivet skal av ½ |
Garnering:
Arla Ko® Vispgrädde
|
3 dl |
---|---|
Vit marsipan
|
300 g |
Florsocker
|
Gör så här
Tårtbotten:
Mandelkrisp:
Vaniljbavaroise:
Montering:
Markera receptet som tillagat

