Flätat bröd med anis och fänkål
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Mellanmål
Frysbar
•

Bröd som bakas av surdeg blir mer smakrikt och behåller sin saftighet bättre än andra bröd. Anis och fänkål är klassiskt ljuvliga brödkryddor.
Ingredienser
Dag 1:
Vetemjöl
|
4 dl |
---|---|
Vatten
|
3 dl |
Dag 2:
5 dl | |
Jäst
|
25 g |
Ljus sirap
|
1 msk |
Salt
|
1 msk |
Stött anis
|
2 tsk |
Stött fänkålsfrön
|
2 tsk |
Vetemjöl special
|
13 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
1923 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 25,8 g |
Protein: | 12,6 % | 59,8 g |
Fett: | 9,1 % | 19,8 g |
Kolhydrater: | 78,3 % | 370,4 g |

