Fläskytterfilé i sockerkaksform
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Middag
•
Fläskytterfilé har en bra storlek för att tillagas i en avlång sockerkaksform. Här är ett lättlagat recept med gräddig svamp- och purjolökssås smaksatt med soja och färsk rosmarin. Till denna fläskytterfilé serveras kokt potatis och ångad broccoli. God och enkel matlagning!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Fläskytterfilé
|
ca 800 g |
|---|---|
|
Salt och svartpeppar
|
|
| 25 g | |
|
Champinjoner
|
250 g |
|
Purjolök
|
1 |
|
Hackad färsk rosmarin
|
3 msk |
|
Kinesisk soja
|
2 msk |
| 3 dl |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Broccoli
|
250 g |
|
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
759 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g |
| Protein: | 28,1 % | 52,4 g |
| Fett: | 48 % | 41,2 g |
| Kolhydrater: | 23,9 % | 44,7 g |