Fläskkotlett i ugn
1 tim
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Välj om du vill servera de goda fläskkotletterna med potatis, pasta eller ris. En kripsig grönsallad gör rätten komplett.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fläskkotletter, gärna benfria
|
4 |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Champinjoner
|
250 g |
2 msk | |
Vetemjöl
|
1 msk |
5 dl | |
Kinesisk soja
|
2 msk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Till servering:
Ris, potatis eller pasta
|
4 port |
---|---|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion inkl. ris
Energi:
612 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 38 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 25 g |

