Fläskkotlett i ugn
1 tim
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Servera med råris och en fräsch sallad på spenat, paprika och tomat – en smakrik middag som både är mättande och enkel att laga.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fläskkotletter, gärna benfria
|
4 |
---|---|
Salt
|
½ |
Svartpeppar
|
2 krm |
Champinjoner
|
250 g |
2 msk | |
Vetemjöl
|
1 msk |
5 dl | |
Kinesisk soja
|
2 msk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Till servering:
Råris
|
3½ dl |
---|---|
Babyspenat
|
70 g |
Röd paprika
|
1 |
Tomater
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
721 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,6 g |
Protein: | 22,4 % | 39,8 g |
Fett: | 40 % | 32,6 g |
Kolhydrater: | 37,6 % | 66,8 g |

