Fläskkotlett i ugn
1 tim
Huvudrätt
Varmrätt
•
När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Servera med råris och en fräsch sallad på spenat, paprika och tomat – en smakrik middag som både är mättande och enkel att laga.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Fläskkotletter, gärna benfria
|
4 |
|---|---|
|
Salt
|
½ |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Champinjoner
|
250 g |
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
| 5 dl | |
|
Kinesisk soja
|
2 msk |
|
Sambal oelek
|
2 tsk |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Till servering:
|
Råris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Babyspenat
|
70 g |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Tomater
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
721 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 22,4 % | 39,8 g |
| Fett: | 40 % | 32,6 g |
| Kolhydrater: | 37,6 % | 66,8 g |