Fläskkotlett i ugn

1 tim Huvudrätt Varmrätt
Fläskkotlett i ugn

När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Servera med råris och en fräsch sallad på spenat, paprika och tomat – en smakrik middag som både är mättande och enkel att laga.

Ingredienser

Fläskkotletter, gärna benfria
4
Salt
½
Svartpeppar
2 krm
Champinjoner
250 g
2 msk
Vetemjöl
1 msk
5 dl
Kinesisk soja
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Färsk persilja
1 kruka

Till servering:

Råris
3½ dl
Babyspenat
70 g
Röd paprika
1
Tomater
250 g

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Kvarta svampen.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet på hög värme på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform.
  • Fräs svampen i stekpannan. Pudra över mjöl. Häll på grädde, soja och sambal oelek. Koka 2 min.
  • Häll gräddblandningen över kotletterna. Tillaga fläskkotletterna i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 70°.
  • Skölj spenaten och lägg i en salladsskål. Skär paprikan i strimlor. Dela tomaterna i klyftor eller halvor. Blanda allt i en skål.
  • Strö hackad persilja över fläskkotletterna och servera med ris och sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion inkl. ris

Energi:

612 kcal

Näringsvärden per portion inkl. ris
Protein: 38 g
Fett: 25 g
Kolhydrater: 56 g
https://www.arla.se/recept/flaskkotlett-i-ugn/