Fläskfilé i ugn
50 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Tillaga din fläskfilé i ugn för ett saftigt och smakrikt kött. Fläskfilé passar väldigt bra ihop med en gräddig sås och milda fina smaker, såsom timjan, svamp och vitlök. Till denna fläskfilé i ugn serveras potatisgnocchi och en pepprig rucolasallad. Denna rätt kan bjudas på till vardag som till fest!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Fläskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Champinjoner
|
250 g |
| 25 g | |
|
Tärnat bacon
|
140 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 3 dl | |
|
Färsk timjan, hackad
|
½ kruka |
Till servering:
|
Potatisgnocchi
|
500 g |
|---|---|
|
Rucola eller grönkål
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
798 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 19,7 % | 38,6 g |
| Fett: | 56,4 % | 50,9 g |
| Kolhydrater: | 23,9 % | 47 g |