Flädersill

Flädersill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Sill med fräsch smak av försommarens fläderblommor och äpple. Det går utmärkt att placera hela blomklasar i sillburken, men ta gärna bort dem före servering då de blir bruna av att ligga i lagen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 burk inläggningssill
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl konc fläderblomssaft
  • 8 svartpepparkorn
  • ½ grönt äpple
  • 1 bit purjolök, ca 15 cm

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka upp vatten, ättika, strösocker, fläderblomssaft och svartpepparkorn. Koka tills sockret löst sig och låt kallna. Skölj sillen och skär filéerna i 2 cm breda bitar. Skölj äpple och purjolök. Strimla purjolöken och skär äpplet i tunna skivor. Varva purjolök, äpple och sill i en glasburk och slå på fläderlagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan servering. Servera med en klick matyoghurt.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag