Flädersill

Flädersill

Betyg

(29 st)

Sill med fräsch smak av försommarens fläderblommor och äpple. Det går utmärkt att placera hela blomklasar i sillburken, men ta gärna bort dem före servering då de blir bruna av att ligga i lagen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 burk inläggningssill
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl konc fläderblomssaft
  • 8 svartpepparkorn
  • ½ grönt äpple
  • 1 bit purjolök, ca 15 cm

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten, ättika, strösocker, fläderblomssaft och svartpepparkorn. Koka tills sockret löst sig och låt kallna. Skölj sillen och skär filéerna i 2 cm breda bitar. Skölj äpple och purjolök. Strimla purjolöken och skär äpplet i tunna skivor. Varva purjolök, äpple och sill i en glasburk och slå på fläderlagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan servering. Servera med en klick matyoghurt.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem