Flädersill

Flädersill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Sill med fräsch smak av försommarens fläderblommor och äpple. Det går utmärkt att placera hela blomklasar i sillburken, men ta gärna bort dem före servering då de blir bruna av att ligga i lagen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 burk inläggningssill
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl konc fläderblomssaft
  • 8 svartpepparkorn
  • ½ grönt äpple
  • 1 bit purjolök, ca 15 cm

Gör så här

Gör så här

Koka upp vatten, ättika, strösocker, fläderblomssaft och svartpepparkorn. Koka tills sockret löst sig och låt kallna. Skölj sillen och skär filéerna i 2 cm breda bitar. Skölj äpple och purjolök. Strimla purjolöken och skär äpplet i tunna skivor. Varva purjolök, äpple och sill i en glasburk och slå på fläderlagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan servering. Servera med en klick matyoghurt.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa: