Fisk med varm tomatsallad

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Fisk med varm tomatsallad

Enklare kan det knappast bli. Bara att steka fisken och hälla över en tomatsallad.

Ingredienser

Sejfilé
500 g
Salt
1 tsk

Sallad:

Rödlök
1
Tomater
3
Olja
3 msk
Balsamvinäger
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Färsk basilika

Gör så här

  • Skala, dela och skiva löken tunt till salladen. Skär tomaterna i bitar.
  • Blanda olja och vinäger i en skål. Lägg i lök och tomater. Krydda med svartpeppar och strimlad basilika eller persilja.
  • Skär fisken i bitar. Stek dem i smör ca 1 min på varje sida i en stekpanna och krydda med salt.
  • Häll tomatsalladen över fisken och låta allt koka ihop ca 2 min.
Markera receptet som tillagat

Basilikan kan bytas ut mot persilja.

Näringsvärden, per port

Energi:

215 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 46,4 % 24,6 g
Fett: 46 % 11,2 g
Kolhydrater: 7,6 % 4 g
https://www.arla.se/recept/fisk-med-varm-tomatsallad/